ΔΙΦΕΜΜ
φωτο: Ελεωνόρα Πάουελς

MO-TO KEY

Την σχολική χρονιά 2016-2017, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου εμπλουτίζει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Μουσικό Κλειδί» με το «ΜΟ-ΤΟ key» μία δράση που στόχο έχει να δώσει στα παιδιά τα εργαλεία ώστε τα ίδια να οργανώσουν ένα πολιτιστικό γεγονός, μία συναυλία!

Σε συνεργασία με τον γερμανικό πολιτιστικό θεσμό, TONALi,  η Λέσβος εκπροσωπεί την Ελλάδα, Τρίτη χώρα  που θα  πραγματοποιήσει την εκπαιδευτική αυτή εφαρμογή, μετά την Γερμανία και την Ιταλία.

Στο «ΜΟ-ΤΟ key»  μπορούν  συμμετέχουν μαθητές της Ε’ & Στ’ Δημοτικού καθώς και μαθητές Γυμνασίου και είναι προσαρμοσμένο στα ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα και τις παιδαγωγικές αρχές.

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι μαθητές που συμμετέχουν, μαθαίνουν βασικά στοιχεία πολιτιστικής διαχείρισης, και «υιοθετώντας» από ένα ταλαντούχο μουσικό του TONALi σχεδιάζουν και διοργανώνουν αυτόνομα από μία συναυλία στα σχολεία τους. Επίσης οι μαθητές από όλα τα σχολεία που συμμετέχουν σε συνεργασία με την ομάδα του Φεστιβάλ διοργανώνουν μαζί την τελική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (31 Μαρτίου, 6:30π.μ.) με την οποία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα για φέτος. Στην συναυλία οι μουσικοί ως σύνολο θα ερμηνεύσουν έργα μουσικής δωματίου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά μέσα από το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ικανότητες και γνώσεις, εφόδια χρήσιμα για μια ζωή! Γνωρίζουν και συνεργάζονται με προικισμένους μουσικούς, νέους σε ηλικία, από τον χώρο της κλασικής μουσικής. Το ΜΟ-ΤΟ Key είναι ο συντονισμός των ενεργειών τους, οι πρωτοβουλίες, η πρωτοτυπία των ιδεών και η εφευρετικότητά τους!