ΔΙΦΕΜΜ
  • photo: Charis Akriviadis

Σημαντική διάκριση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών

Η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών απένειμε χθες στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου το “ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ για τη σοβαρότητα και τον όντως διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης σε ένα συμβολικό χώρο που αποτελεί γεωγραφική και πολιτισμική έπαλξη μιας ενωμένης Ευρώπης”.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων «Κάρολος
Κουν» 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016. Η τελετή διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.

Το βραβείο παρέδωσε στην οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Πέτερ Σόοφ εκφράζοντας παράλληλα την βαθειά εκτίμηση του στους κατοίκους της Λέσβου για το παράδειγμα αλληλεγγύης που έχουν δείξει.

Το Φεστιβάλ τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο ποιητής κ.Τίτος Πατρίκιος, ο γλύπτης κ. Αριστείδης Πατσόγλου, ο πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κ. Νίκος Μόλβαλης.

Η οργανωτική ομάδα ευχαρίστησε όλους τους φορείς και χορηγούς που στηρίζουν το Φεστιβάλ, και τους εθελόντες στην Λέσβο και το εξωτερικό, τονίζοντας ότι ιδιαίτερα οι νέοι εθελοντές αποτελούν το μέλλον του Φεστιβάλ.